The Work & FacilitationThe  Work  is een eenvoudig en krachtig proces, ontwikkeld door de Amerikaanse Byron Katie. Met behulp van The  Work is het mogelijk om gedachten en overtuigingen te onderzoeken die ons tegenhouden, beperken of die stress veroorzaken . The  Work  toont  een andere visie op situaties  en relaties  die een probleem  vormen  in  ons  leven.

Interview met Byron Katie

30 -daags programma start op 10 november 2020

  • 1 dag Live – 10 november in Amsterdam van 10.00-17.30 uur
  • 4 Zoom calls (dinsdag  17, 24 november, 1 en 8 december 2020 van 19.00-21.00 uur)
  • dagelijks huiswerk: 30 tot 60 minuten online (of aan de telefoon)  met een buddy;
  • afsluitende middag Live  op woensdag 9 december 2020  (14.00-17.00 uur).
  • 1 privé skype/zoom sessie, gefaciliteerd door onze collega Moud in Zimbabwe

Waarom wil je dit programma doorlopen?

Dit programma is een onderzoek naar de gedachten en overtuigen  die stress veroorzaken. 
In het dagelijks leven is het een uitdaging om met compassie en een open houding anderen tegemoet te treden. Dit komt nog duidelijker naar voren wanneer je als gesprekleider of facilitator je neutraliteit probeert te behouden voor de groep.
In 30 days of inquiry wordt The Work van Byron Katie gebruikt om te identificeren welke overtuigingen stress veroorzaken tijdens het faciliteren en daarbuiten.

Wat kun je verwachten?

Een programma voor zelfonderzoek (inquiry) verspreid over 30 dagen. Individueel, met een buddy en in een groep.  Het programma is gebaseerd op Deep Democracy en The Work©.  The Work van Byron Katie is een manier om stressvolle gedachten te identificeren en te bevragen.
Deze 30 dagen zijn bedoeld om deelnemers te ondersteunen in het ontwikkelen van structuur en regelmaat in het doen van zelfonderzoek. Bij de diverse onderdelen van dit programma werk je individueel, met je buddy en in een groep.

The Work

Voor wie is dit programma?

Iedereen kan dit programma volgen. Ook wanneer je (nog) niet getraind bent in Deep Democracy en ondersteuning wilt in het doen van zelfonderzoek om meer inzicht te krijgen in waarom je stress ervaart tijdens en buiten facilitatie. Zelfonderzoek ondersteunt je houding in het leven en is in dit programma, gericht op stressors die je vaak tegenkomt als facilitator of leider. Thema’s die gekoppeld zijn aan het werken met groepen vormen een rode draad gedurende deze 30 dagen.

Praktisch

Het programma bestaat uit een hele dag op onze locatie in de Houthavens van Amsterdam waarin The Work wordt geïntroduceerd en geoefend.
Deze dag wordt gevolgd door dagelijks 30 tot 60 minuten werk per dag met een buddy (via Skype of Zoom).
Wekelijks wordt er een thema geïntroduceerd om het zelfonderzoek op te richten. Dit zijn universele thema’s die stress veroorzaken bij het faciliteren zoals: de verwachting van je opdrachtgever, de verwachting van deelnemers, de behoefte om een goede facilitator te zijn en de angst voor uitingen van emoties zoals verdriet en woede.

4 Weken lang wordt er elke week in een online groepsgesprek van 60 tot 90 minuten (max 10 deelnemers) gesproken over deze thema’s en geoefend met The Work.  We sluiten af met een middag op onze locatie in de Houthavens van Amsterdam.

Vind de startdatum van dit programma in onze agenda waar je ook inschrijven kunt.
Alle tarieven vind je in het overzicht

Yonathan Keren over het, in verband met de strijd tegen het Corona virus, aangepaste programma The Work met startdatum 7 april 2020