The Work & FacilitationIn het programma rond The Work maak je kennis met de methode van zelfonderzoek van de Amerikaanse Byron Katie. Je ontwikkelt een andere visie op de dingen die je beperken, stoppen of stress veroorzaken. Onze hoofdtrainer, Yonathan Keren, is mede door Byron Katie opgeleid en geschoold deze methode over te dragen. Yonathan begeleidt de programma’s rond The Work bij House of Deep Democracy.

The  Work, 7 days of inquiry  is een eenvoudig maar krachtig zelfonderzoekproces. Met behulp van The Work kun je gedachten en overtuigingen onderzoeken die je tegenhouden, beperken en stress veroorzaken. The Work  biedt een methode waarmee je een andere, vaak onverwachte visie ontwikkelt op situaties en relaties die je beknellen in je leven. Dit programma is gericht op jezelf in iedere situatie, zowel professioneel als privé.

The Work richt zich op:

• identificeren van de oorzaak van negatieve emoties (stress, irritatie, boosheid, verdriet, neerslachtigheid);

• bevragen van stressvolle gedachten en overtuigingen met behulp van het één-gedachte-per-keer-werkblad;

• identificeren van verborgen agenda’s tijdens het faciliteren;

• werken met vroege herinneringen;

• onderzoeken van hoe boosheid en verdriet van anderen je triggert;

• ontwikkelen van een regelmatige (dagelijkse) practice van The Work; 

• conflictoplossingen zoeken (samen met en/of zonder de ander).

Voor wie?

The Work is bedoeld voor iedereen, ook als je (nog) niet getraind bent in de methode van Deep Democracy. The Work is wél een uitstekende aanvulling op Deep Democracy, omdat de training je inzichten biedt in hoe je meta-skills van Deep Democracy sterker in kunt zetten. Rode draad binnen de training vormen thema’s die gekoppeld zijn aan het werken met groepen.

Investering in tijd

Het programma is verdeeld over 7 dagen. Je werkt individueel, met een buddy en in een groep. De 7 dagen zijn bedoeld om je te ondersteunen in het ontwikkelen van structuur en regelmaat in het doen van zelfonderzoek. Het programma is als volgt:

– introductiedag in House of Deep Democracy in Amsterdam;

– 4 dagelijkse gesprekken van 30 tot 60 minuten waarin je oefent met twee verschillende buddy’s (2 x 2 sessies) via Skype of Zoom;

– na 4 dagen een groepsgesprek (avond) van 60 tot 90 minuten via Skype of Zoom, rond de resultaten uit de sessies met je buddy’s en waarin je oefent aan de hand van een thema. Denk hierbij aan universele thema’s die stress veroorzaken, al dan niet bij het faciliteren van groepen; 

– slotochtend in House of Deep Democracy in Amsterdam.

Studiemateriaal 

Ter voorbereiding op en tijdens het volgen van het programma krijg je het benodigde studiemateriaal naar je toe gemaild. Daaraan zijn geen meerkosten verbonden.

Interview met Byron Katie

Tarieven vind je hier.

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.