Yonathan Keren

Yonathan is Deep Democracy gecertificeerd trainer level 1 t/m 4, Let’s Talk en Co-Resolve. Tevens is hij supervisor voor Deep Democracy trainers in opleiding. Yonathan heeft  samen met Myrna Lewis Let’s Talk ontwikkeld, een gespreksmodel voor duo’s. 

In 2018 was Yonathan te zien bij ‘De Nachtzoen’  waar bekende en onbekende Nederlanders worden geïnterviewd : Bekijk de Nachtzoen met Yonathan op NPO Start

De rode draad in de carriere van Yonathan is persoonlijke ontwikkeling.  Hij werkte in het onderwijs waar hij Deep Democracy inzet met studenten en docenten, en integreert Deep Democracy op alle niveaus in zijn werk en persoonlijke leven.

Myrna Lewis en Yonathan Keren

Yonathan begon op jonge leeftijd als bedrijfstrainer communicatie- en managementvaardigheden. Hij werkte voor grote organisaties zoals KPN, Compaq en de landmacht. Na zijn studie aan het Conservatorium en de Theaterschool Amsterdam startte hij zijn privépraktijk als docent stem/zang en doceerde hij groepen in het hoger onderwijs. Daarnaast ontwikkelde hij stem- en presentatietrainingen voor het bedrijfsleven.

In 2007 kwam Yonathan in aanraking met Deep Democracy en ervaarde hij direct het positieve effect en de potentie van de methode. Als een van de eersten in Nederland werd hij opgeleid door Myrna Lewis (foto), de oprichtster van Deep Democracy, The Lewis Method.

Na  zijn opleiding tot geaccrediteerd Deep Democracy trainer volgde Yonathan bij Myrna Lewis een tweejarig intensief trainingstraject in Proces Geörienteerde Psychologie en Deep Democracy om procesbegeleiders en trainers te begeleiden, op technisch en therapeutisch niveau.

Deze ontwikkelingstrajecten leidden tot werk als procesbegeleider en Deep Democracy trainer in het bedrijfsleven, de kunsten en de privésfeer. Yonathan gaf trainingen en workshops, en begeleidde trajecten bij organisaties zoals de Knowmads business school, de Haagse Hogeschool, de Willem de Koning Academie, de Gerrit Rietveld Accademie, Galerie de Appel, Museumnacht Amsterdam en, recent, Arkin, Roads en gemeente Amsterdam.

Naast zijn deze in-company activiteiten  doceert Yonathan Deep Democracy in open trainingen, waar hij de methode aan  trainers, therapeuten, procesbegeleiders, consultants, docenten en leiders overbrengt. Hij coacht procesbegeleiders in het Deep Democracy ontwikkelingstraject en geeft technische en therapeutische supervisie aan Deep Democracy trainers in opleiding.

In 2010 ontwikkelde Yonathan in samenwerking met Myrna Lewis de methode om spannende en conflictueuze tweegesprekken te voeren: ‘Let’s Talk’. Als gevolg hiervan begon Yonathan, naast zijn werk in het bedrijfsleven, ook aan trajecten met stellen en families. In 2015 ontwikkelde hi,j wederom in Samenwerking met Myrna Lewis, de ‘U&Me’- app. De stem van Yonathan is te horen als voiceover in de ‘U&Me’- app.