Stichting House of Deep Democracy heeft als doel om de oplopende maatschappelijke spanningen te transformeren in een constructieve wijze van samenleven. Dit doet House of Deep Democracy met name door  Deep Democracy, the Lewis method in te zetten.

Deze methode biedt een grote verscheidenheid aan middelen om mensen beter in staat te kunnen stellen gesprekken te voeren waarin mensen tot elkaar komen, ook wanneer de diversiteit tussen de deelnemende personen groot is.


Ook wil Stichting House of Deep Democracy deze methode verspreiden, stimuleren en bijdragen aan de ontwikkeling in de ruimste zin van het woord.

logo Stichting House of Deep Democracy

De werkwijze van Stichting House of Deep Democracy

Stichting House of Deep Democracy wil haar visie ondersteunen door doelen te bereiken. 

Eén van deze doelen is  het realiseren van één of meerdere locaties waar mensen kunnen worden opgeleid tot gepreksfacilitator  Deep Democracy. Het betreft een plek waar de Deep Democracy community in Nederland en wereldwijd een plek heeft om elkaar te ontmoeten en samen te ontwikkelen.
Dit doet de Stichting onder andere, samen met House of Deep Democracy, the school. Deze heeft trainingslocaties in Amsterdam, Arnhem en Den Haag.

Ook beoogt Stichting House of Deep Democracy  ruimte voor een nieuw sociaal – en cultureel initiatief te ontwikkelen. En om nieuwe gespreksmethoden en sociale – en culturele innovatie te bieden. Hieronder valt ook het bieden van ruimte voor culturele en maatschappelijke programma’s en ontmoetingen.

House of Deep Democracy wil samenwerken met diverse organisaties en instellingen die de visie onderschrijven. De projecten van Stichting House of Deep Democracy worden gefinancierd door baten vanuit georganiseerde activiteiten, subsidies, schenkingen en donaties zoals deze vanuit House of Deep Democarcy, the school.

Ook bijdragen aan de doelen van Stichting House of Deep Democracy? Meld je aan als donateur.