Projecten

direct naar 2022
direct naar 2021
direct naar 2020
direct naar 2019

2022

Grensverleggers SUMMERSCHOOL.

Grensverleggers SUMMERSCHOOL. Vanaf 2 juli 2022 is een speciale editie van GRENSVERLEGGERS. Ben je tussen 18 en 26 jaar en ben je 2 weken beschikbaar voor een tof en grensverleggend project? Neem dan contact op.

21 mei 2022 afsluitend event Grensverleggers ronde#4. Kom je ook?

2020/2021

December 2021

Jongeren zijn blij: meer geld voor maatschappelijke diensttijd

De maatschappelijke diensttijd (MDT)wordt voortgezet en verder uitgebouwd, zo staat in het nieuwe regeerakkoord. Er is 200 miljoen structureel beschikbaar voor de maatschappelijke diensttijd, dit is meer dan een verdubbeling van het huidige geld. Voor een betere, meer gelijke en gezonde wereld voor en vooral door jongeren.

Wat geweldig dat in het nieuwe akkoord meer aandacht is voor jongeren en hun mentale gezondheid, weerbaarheid, gezonde levensstijl, gelijke kansen, eenzaamheid, onderwijs en het klimaat! En dat nog meer jongeren hierin zelf het verschil kunnen gaan maken door de opschaling van MDT! Een investering in jonge en toekomstige generaties. Geef jongeren deze kans!

Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst. Zeker nu! De oproep aan gemeenten en organisaties is dan ook ‘doe mee met MDT’!

Opgelucht en blij zijn de 60.000 jongeren die op dit moment meedoen aan de maatschappelijke diensttijd. De honderden projecten door heel het land richten zich onder andere op zorg, welzijn, veiligheid, defensie, sport, natuur en klimaat.

“Ik ben zo blij dat we hiermee door kunnen gaan, we waren even bang dat er minder budget zou zijn, maar er is juist meer.” vertelt de 23-jarige Kaya van den Dikkenberg. “Het is echt een verstandig besluit van dit kabinet. Juist nu steeds meer jongeren en scholen willen meedoen aan de maatschappelijke diensttijd is het belangrijk dat er geld beschikbaar is om verder te kunnen bouwen. Het is namelijk hard nodig, juist in deze tijd. Ik hoop dan ook dat meer organisaties en gemeentes zich gaan aansluiten en zo de ontwikkelingen van jongeren willen ondersteunen.”

Het nieuwe kabinet heeft structureel geld gereserveerd voor de maatschappelijke diensttijd de komende jaren. Dit geld wordt gebruikt voor de verschillende maatschappelijke projecten die niet alleen interessant zijn voor jongeren, maar ook voor de maatschappij. Zo doen ook steeds meer scholen iets met de maatschappelijke diensttijd. Docent geschiedenis Erik-Jan Hakvoort doet actief mee met zijn leerlingen. “MDT kan zoveel betekenen voor de ontwikkeling van leerlingen. Ik raad iedere school aan hiermee aan de slag te gaan. Die ruimte is er nu.”

“Het mooie aan de maatschappelijke diensttijd is dat je leert het samen te doen. Samen met jouw omgeving, met je school en met de organisaties om je heen. Het brengt je bij mensen die je normaal niet tegenkomt” legt Kaya uit. “Voor mij is het ook persoonlijk een enorm succes. Vroeger werd ik namelijk veel gepest en nu kijk ik weer vol zelfvertrouwen naar de toekomst. Dat gun ik andere jongeren ook.”

De komende periode starten er meer nieuwe projecten. “Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedere jongere interessante MDT-projecten zijn en roep dan ook iedereen op een kijkje te nemen op onze website.” aldus Kaya van den Dikkenberg.

OKTOBER 2021

Ronde 3 is gestart op 8 oktober 2021
Ronde 3 in de bossen rond Austerlitz is gestart!
start ronde #3 GRENSVERLEGGERS OKTOBER 2021

JUNI 2021

Grensverleggers bijeenkomst 26 juni 2021

Check het verhaal van de deelnemers over de eerste live bijeenkomst van het project op 26 juni 2021.

MEI 2021

GRENSVERLEGGERS jan-mei 2021

De eerste PODCASTS staan online! Ben je benieuwd naar de ervaringen van de eerste ronde GRENSVERLEGGERS 2021? Luister dan hier


APRIL 2021

Op 10 april ben je van harte welkom bij het eindevent GRENSVERLEGGERS !!

Ben je benieuwd naar de ervaringen en resultaten van 10 weken GRENSVERLEGGEN? Heb je interesse om aan te sluiten bij een volgende ronde? (dat kan al in mei) Wil je met een eigen team aansluiten als GRENSVERLEGGERS? Ken je iemand die geschikt zou zijn als GRENSVERLEGGER? Wil je meer weten over GRENSVERLEGGERS?

Het online eindevent van groep jan-april 2021 is op 10 april van 14.30 uur-16.30 uur
www.grensverleggers.online/stories/10april

Meer info en aanmelden kan via de site


April 2021 de inschrijving voor de Tweede Ronde Grensverleggers is gestart! Ben jij de GRENSVERLEGGER die we zoeken?
Meld je aan via https://www.grensverleggers.online/

Meld je NU aan!

GRENSVERLEGGERS komt tot stand in samenwerking met
ZonMW, MDT, SHIFT foundation, Young Amsterdam, Plattelandsjongeren, Vreedzaam Oost, Bindkracht10, Sport Fryslan, Knowmads en Dare te bo Grey.


MAART 2021

Maart 2021 gaat de inschrijving voor de Tweede Ronde Grensverleggers start!
Meld je aan via https://www.grensverleggers.online/

JAN 2021


GRENSVERLEGGERS
House of Deep Democracy is partner in het project Grensverleggers voor jongeren tussen 18-26 jaar. Bekijk de website en meld je aan als organisatie in het jongerenwerk of individu.

GRENSVERLEGGERS komt tot stand in samenwerking met:


2020

Op 13 februari bood Stichting House of Deep Democracy een publiek proces rond geweld en nodigde een ieder uit aan te sluiten.

PRAAT MEE !

Op 13 februari bood Stichting House of Deep Democracy een publiek proces rond geweld en nodigde een ieder uit aan te sluiten.

13 februari 2020 bij House of Deep Democracy

Sharon Minaillo leidde het gesprek in met een bloemrijke lezing en zijn visie op dit onderwerp. Een mooie discussie ontstond ondanks uiteenlopende meningen en verschillen in het gezelschap van zo’n 60 mensen.


2019

EHBP

House of Deep Democracy is één van de partners in Eerste Hulp bij Polarisatie. Bekijk de website. Partners : Dare to be Grey, Gemeente Utrecht, Stichting voor Gesprek en Dialoog en Bibliotheek Utrecht.

https://eerstehulpbijpolarisatie.eu/