Oefendag

De oefendag is bedoeld voor alumni van Level 1 t/m 4. Op deze dag komen we samen om de vaardigheden en tools die je geleerd hebt tijdens je eerdere Deep Democracy training te oefenen, verfijnen en te versterken. Het doel van de oefendag is om dieper in te gaan op de praktische toepassing van Deep Democracy interventies. Deze dag draait om het versterken van je vermogen om de Deep Democracy tools effectief in te zetten.

Wat kun je verwachten?

Op deze oefendag staan de verschillende essenti√ęle vormen centraal, waarbij de focus ligt op het actief oefenen van de technieken die tijdens de verschillende levels zijn behandeld. Hier zijn de belangrijkste elementen die aan bod komen:¬†

  1. Check-in: Een essentieel onderdeel van het Deep Democracy proces. We oefenen het effectief starten van de dag, waarbij iedereen de ruimte krijgt om zijn of haar stem te laten horen.

  2. Gesprek op voeten: Er zal worden geoefend met gespreksvorm als instrument om een gesprek te starten en latente polarisaties zichtbaar te maken.

  3. Diagnostiek van edges en rondgaan: Het herkennen van een "edge" oftewel een weerstandsreactie wanneer er spanning zichtbaar begint te worden is de primaire diagnostiek in Deep Democracy. Het op tijd herkennen van polariteiten om snel te schakelen naar een onderstroominterventie (zoals het debat) zal centraal staan. 

  4. Het debat:¬†We oefenen het faciliteren van debatten, waarbij verschillende standpunten aan bod komen. Het doel is om een inclusieve omgeving te cre√ęren waarin alle stemmen gehoord worden.

  5. Check-out: Afsluiten is net zo belangrijk als beginnen. De dag zal worden afgesloten met een check-out. 

Naast de bovengenoemde vormen besteden we ook tijd aan het observeren van rollen binnen de groep en het toepassen van roltheorie om het groepsproces beter te begrijpen. Deze vaardigheden voegen een extra laag van diepgang toe aan je vermogen om groepen te begeleiden.

Edges en rondgaan en het  debat zijn (in deze tijd) de meest belangrijke instrumenten bij het begeleiden van een groep. Door deze dag kun je deze elementen verder verfijnen en integreren in de praktijk.

Oefendag

  • vr 27 sep 2024 - 10:00
Karavanserei
Haparandaweg 67
1013 BD Amsterdam
Deelnemen via organisatie: ‚ā¨375,00 (exclusief btw)
Als ZZP'er / Particulier: ‚ā¨375,00 (exclusief btw)
  • Anna Kanneworff
Ben je opzoek naar net iets meer?
Een extra training?
Een extra coaching sessie?
Een totaalpakket?
Is iets onduidelijk?
Wil je meer weten?
Heb je een vraag?

Amsterdam

Haparandaweg 67,
Unit C6 + C7,
1013 BD Amsterdam

Incompany

Incompany trainingen zijn uiteraard
ook mogelijk! Neem hiervoor contact met
ons op via home@houseofdeepdemocracy.nl.

Gerelateerde training - Deep Democracy Level 1