Deep Democracy (optioneel online) interactieve introductie

In deze interactieve introductietraining van 2,5 uur neemt de geaccrediteerde trainer je mee in de onderliggende theorie en filosofie van deze methode en toepassing van de technieken. Je ervaart zelf wat de methode teweeg kan brengen en neemt kennis en tools mee, die direct toepasbaar is in de praktijk.

Voor deelname aan deze introductie is geen voorkennis van de methode vereist.

De interactieve introductie in Deep Democracy richt zich op

  • de theorie onderliggend aan de methode Lewis Deep Democracy;
  • inzicht in de ā€˜Terroristenlijn, het groepsbewuste en onbewuste;
  • de technieken en stappen binnen Deep Democracy;
  • het ervaren van de methode en effect;
  • het aanleren van kennis en tool die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

House of Deep Democracy biedt deze interactieve introductie in Deep Democracy zowel in-company als op open inschrijving aan.

Methode en training

Deep Democracy is een methode om gesprekken te voeren die de volledige potentie en wijsheid van een groep ontketenen. De creativiteit en productiviteit nemen toe en relaties worden versterkt. Via 4 stappen breng je gespreksleider alle meningen naar de oppervlakte en met de technieken uit deze methode wordt een veilige omgeving gecreƫerd waar spanning en polarisatie de basis vormen voor gedragen besluiten.

Historie: Deep Democracy (The Lewis Method) is ontwikkeld door klinisch psychologen Myrna en Greg Lewis. De methode vindt zijn oorsprong in de procesgeoriƫnteerde psychologie, ontwikkeld door Arnold Mindell. Deep Democracy is een pragmatische vertaling van Mindells werk naar facilitatie- en gesprekstechnieken. De methode geeft een praktische leidraad voor het werken met kleine en grote groepen. Het model is erop gericht om zo veel mogelijk stemmen hoorbaar te maken en de diversiteit in groepen zichtbaar te maken en te benutten. Besluitvorming volgens deze methode gaat verder dan de traditionele meerderheidsdemocratie. De meerderheidsstem wordt gevolgd, maar het minderheidsbelang wordt aan de beslissing toegevoegd. Zo worden wijzere, duurzame besluiten met draagkracht genomen. Deep Democracy brengt visies, emoties en overtuigingen aan het licht die cruciaal zijn om de samenwerking in een groep te verbeteren en relaties te versterken. Daarnaast geeft het model inzicht in groepsdynamische processen en hoe je interventies in kunt zetten op basis van dynamiek. Grondleggers van deze methode hebben de trainingen rond Deep Democracy ontwikkeld. Via een licentieovereenkomst met geaccrediteerde trainers zien zij toe op actuele kennis en supervisie van de trainers.

Deep Democracy (optioneel online) interactieve introductie

Er zijn helaas momenteel geen inschrijfmogelijkheden meer.

Ben je opzoek naar net iets meer?
Een extra training?
Een extra coaching sessie?
Een totaalpakket?
Is iets onduidelijk?
Wil je meer weten?
Heb je een vraag?

Amsterdam

Haparandaweg 67,
Unit C6 + C7,
1013 BD Amsterdam

Incompany

Incompany trainingen zijn uiteraard
ook mogelijk! Neem hiervoor contact met
ons op via home@houseofdeepdemocracy.nl.